Magyarországi látnivalók, szállások, programok

 

Az úticél és környéke
egy helyen!

« Összes magyarországi látnivaló blog

Kedvelt beltéri fürdők Magyarországon

2021.10.29.
Végérvényesen beköszöntött az ősz. A gyógyvizek és a wellness kedvelőinek azonban a hűvösebb, borongósabb idő ellenére sem kell lemondani a fürdőzésről, hiszen számos komplexum egész évben, kültéri és beltéri élményekkel várja a látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt.

E heti blog cikkünkben bemutatunk néhány hazai fürdőt, melyek az év bármely időszakában remek kikapcsolódást, feltöltődést nyújtanak az egész család számára.

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő  Kisújszállás

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

Intézményünk 2012-ben nyitotta meg kapuit. A gyerekeket kül- és beltéri gyerekmedencékkel, csúszdákkal, vízi játékokkal várjuk, míg szüleik gyógyvizes medencék, pezsgőmedence és többféle szauna közül választhatnak. A fürdőzés mellett egész évben számos programot kínálunk vendégeinknek – szaunaprogramokat, gasztronómiai és hagyományőrző rendezvényeket, gyermekfoglalkozásokat.

A kisújszállási gyógyvíz összetétele
Változó világunkban újabb és újabb civilizációs ártalmak jelennek meg, kísérő betegségekkel együtt. Az egészség-megőrzés rohanó világunkban egyre fontosabb. Gyógyvizünk kiválóan alkalmazható mozgásszervi, degeneratív megbetegedések, ízületi és gerincbántalmak kezelésére, sérülések, balesetek utókezelésére, rehabilitációra.

Medencéinket Kisújszállás olyan, kun nyelvi erede ... Bővebben »

Gyulai Várfürdő és Aquapalota  Gyula

Gyulai Várfürdő és Aquapalota

Gyulai Várfürdő és Aquapalota

A Gyulai Várfürdő több évtizedes múltra tekint vissza. A gyógyvizéről híres fürdőben alkalom nyílik bizonyos megbetegedések - főként ízületi bántalmak - természetes kezelésére, strandolásra és teljes körű wellness szolgáltatás igénybe vételére.

Termálvizes medencékben akár kint a szabadban, akár fedett helyen élvezhető a gyógyvíz jótékony hatása.

A strandolás igazi élményét a hullám medencében, vagy a csúszdás medencében is meg lehet tapasztalni. A gyermekek részére különálló gyermek vízi paradicsom áll rendelkezésre.

Kiváló adottságú 50 méteres medence a sportúszás szerelmeseinek a kedvelt helyszíne. A 25 méteres fedett medence kiválóan alkalmas úszásoktatásra.

Wellness és szauna park a feltöltődés teljes palettáját kínálja vendégek részére. 6 különböző szauna, felöntések ... Bővebben »

Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő  Balmazújváros

Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő

Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő

A Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő Balmazújváros szívében, a városközpontban foglal helyet, az impozáns Semsey Kastély árnyékában. Fürdőnk 1951 óta üzemel és azóta várja az ide látogató gyógyulni, kikapcsolódni vágyó vendégeit. Fedett fürdőrészleggel, komplett gyógyászati- wellness szolgáltatásokkal, szauna faluval igyekszünk minden igényt kielégítő maradandó élményt biztosítani a fürdő szerelmeseinek.

Egyedülálló szauna falunk a szauna szerelmeseinek Mekkája. Igazán exkluzív környezettel, megszámlálhatatlan izgalmas felöntéssel gondoskodunk az izzasztó élményekről. Hortobágyi bioszauna, tüzes szauna, infraszauna, gőzkabin, sókamra, de az igazi kuriózum a több száz éves finn ezüstfenyőkből épített KELO szauna. Képzett szauna mestereink lesik vendégeink kívánságait.

Az 1100 ... Bővebben »

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark  Lenti

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

Termál- és gyógyfürdő részlegünk 5 szabadtéri és 4 fedett medencéjével az év minden napján nyújt kikapcsolódási lehetőséget a család minden tagja számára.

A fürdő 3 egységből – fedett fürdő, strandfürdő és szauna – áll. A részlegben az úszó- és élménymedencén át, a gyermek és baby medencéken keresztül, egészen a gyógy- és hidromasszázs medencékig bezárólag minden megtalálható a repertoárban.
A részleghez kapcsolódik egy fedett pihenőtér, illetve egy szaunavilág is, melyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kikapcsolódás élménye teljes legyen.

GYÓGYFÜRDŐ
A gyógyhelyünk meghatározó gyógytényezője a gyógyvíz. A vendégeink, akik a gyógyvizünkben kívánnak gyógyulni, illetve megelőzés céljából fürdeni, a 3 500 m2 alapterületű fedett fürdőben 4 medence és 1 félig fedett medence á ... Bővebben »

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő  Debrecen

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

A debreceni Nagyerdőn található Aquaticum Mediterrán Élményfürdő dús trópusi növényzete és számos élményeleme révén nyarat varázsol az év minden napjára.

A 66 m átmérőjű kupolacsarnokban található vízi paradicsom egész napos kikapcsolódást, szórakozást jelent minden generációnak.

Medencék
Úszó- és hullámmedence
​A 27-28 ˚C-os úszó és hullámmedence fokozatosan mélyül. Bizonyos időszakonként a víz erejét hullámok formájában tapasztalhatjuk meg. Az izgalmas hullámzást kicsik és nagyok is egyaránt élvezik. Két hullámzás között a vízicsoppert is ebben a medencében lehet kipróbálni.

Gyerek és bébi medence
A gyermekmedencében a kicsik kellemes vízben pancsolhatnak. A vízi mászókákon végigmenni, majd a csúszdán a vízbe csobbanni igazán kellemes szórakozást ígér. A sárkány-... Bővebben »

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő  Miskolc

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

Élményfürdő:
A Bükki Nemzeti Park ölelésében, Miskolctapolcán, a fürdők völgyében várja vendégeit az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, mely különleges nevét öt ellipszis alakú épületéről kapta. Az impozáns csarnokok több mint hétezer négyzetméternyi területen - elhatárolt, ám összefüggő egységet alkotva - az év 365 napján garantálják a felnőttek, a tinik és a kisgyermekek felhőtlen kikapcsolódását.

Az egyedülálló fürdőkomplexum a miskolctapolcai fürdőfejlesztés második ütemeként valósult meg egy közös, minden igényt kielégítő egységet alkotva a 2015-ben átadott első ütemmel, a felújított Strandfürdővel.

A több mint 5000 négyzetméter alapterületű, akadálymentes épületegyüttesben valamennyi korosztály külön részleget kapott, hogy a család minden generációjának élményekkel te ... Bővebben »

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő  Mezőkövesd

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Fedett élményfürdő

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Fedett élményfürdő

Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdő 11 hektáros, gyönyörűen parkosított fürdő, 22 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést csúszdapark, hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják.

Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben három különböző hőfokú gyógymedence, szaunavilág, élményfürdő-uszoda komplexum és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére.

A kalcium-, magnézium- és hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 80 éve áll a gyógyulás szolgálatában; 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza ... Bővebben »

Bükfürdő Thermal & Spa  Bük

Bükfürdő Thermal & Spa

Bükfürdő Thermal & Spa

Van egy csodálatos hely Nyugat-Dunántúlon, ahol minden korosztályt tökéletes kikapcsolódás vár.

Bük óriási gazdagságra lelt, amikor határában meleg vizet találtak. 1965-ben gyógyvízzé minősítették az egyedi összetételű, több mint 15.000 mg/l ásványi anyag-tartalmú termálvizet, és a medencék, később a fedett fürdő építésével, majd további fejlesztésekkel Bükfürdő fokozatosan Európa-szerte ismert gyógyfürdő és gyógyhely lett.

A Bükfürdő Thermal & Spa igazi paradicsom a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyók számára. A 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkban fekvő fürdőkomplexum 34 medencével, több mint ötezer négyzetméter vízfelülettel, gyógy-, strand- és élményfürdővel, modern szaunavilággal és Medical Wellness részleggel, elismert gyógyászati részleggel, kempingge ... Bővebben »

Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központ  Dunaújváros

Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központ

Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központ

Wellness központunk két szinten, 1971 m2 vízfelületen 14 db kül- és beltéri medencével, gyermekpancsolóval, 7 csúszdával - melyből 3 a fedett részben található -, exkluzív Római Fürdővel, benne finn- és infraszaunák, gőz- és aromakabinok, jakuzzi, pihenő- és merülő medence kínálatával várja a testi és lelki feltöltődésre vágyókat. Élményfürdőnkben a medencéink hőfoka 26 – 36 °C hőmérséklet között váltakozik.

Meggyőződésünk, hogy nálunk minden kedves fürdővendégünk rátalál az általa legjobban kedvelt, színvonalas spa- és wellness elemekre!

A fedett részben nagymedence, barlangmedence, pihenőmedencék és egy bármedence található, melyekben folyamatosan különböző kényeztető- és frissítő masszázselemek közül válogathatunk. Ugyancsak a beltéri részben három csúszda és egy gyermekp ... Bővebben »

Makói Hagymatikum Gyógyfürdő  Makó

Makói Hagymatikum Gyógyfürdő, Élménymedenceterünk

Makói Hagymatikum Gyógyfürdő, Élménymedenceterünk

A makói Hagymatikum Fürdő mindössze húsz percre található Szegedtől, alig két órányi autóútra a fővárostól. A nevében és megjelenésében is megújult gyógyfürdő a termálvíz és a marosi gyógyiszap erejével ad enyhet a gyógyulni vágyóknak, egyedülállóan szép wellness részlegével pedig a kikapcsolódás élményét nyújtja a családoknak és a baráti társaságoknak. A Hagymatikum Fürdő épülete a világhírű organikus építész, Makovecz Imre legnagyobb megvalósult álma. Várjuk, visszavárjuk Makóra, ahol megmártózhat az élményekben! Bővebben »

Napfényfürdő Aquapolis Wellness-, Gyógy- és Élményfürdő  Szeged

Napfényfürdő Aquapolis Wellness-, Gyógy- és Élményfürdő

Napfényfürdő Aquapolis Wellness-, Gyógy- és Élményfürdő

A négy évszakos vízi város 4400 m2 vízfelülettel, Európa leghosszabb, éves üzemelésű vízi csúszdájával várja vendégeit Szegeden, ahol a fürdőkomplexumon belül minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.

A létesítmény legattraktívabb elemei a lifttel megközelíthető 30 méter magas toronyból induló 223 és 272 m hosszú, zárt óriáscsúszdák. 13 csúszda összesen 1000 méter hosszan biztosítja a csúszás örömét a kalandkedvelőknek. Ne hagyja ki a páratlan élményét annak, hogy a 30 m magas csúszdatoronyból 360°-os panorámaképet kaphat Szeged városáról.

A 0-6 éves korosztály számára alacsony vízmélységű medenceterület került kialakításra. A kültéri wellness medence, a sodrófolyosók, pezsgőágyak, zuhatagok felejthetetlen szórakozást és kikapcsolódást nyújtanak m ... Bővebben »

Sárvári Gyógy-, és Wellnessfürdő  Sárvár

Sárvári Gyógy-, és Wellnessfürdő

Sárvári Gyógy-, és Wellnessfürdő

Családi élményfürdő
Egy hely, ahol a család apraja-nagyja jól érzi magát! Az új családi élményfürdőt tágas folyosó köti össze a gyógyfürdő szárnnyal. Itt már a legkisebbek is zavartalanul élvezhetik a pancsolás örömeit az év minden napján!

Itt mindenki kedvére válogathat a különböző méretű és meredekségű csúszdák, családi és gyermekmedencék közül. A legidillibb dél-tengeri hangulatot idéző 5.000 m2-es épület csupa kaland:
- hullámmedence
- játékokkal teli bébimedence babacsúszdával,
- közvetlen mellette egy óriás jacuzzi, innen a szülők szemmel tarthatják a gyerekmedencéket
- csúszdákkal, viziágyukkal, spriccelőkapuval tarkított gyermekmedence
- széles családi csúszda* - a közös élményért
- zöld csőcsúszda* nem csak gyerekeknek
- 3 óriáscsúszda* tekergőzik az ... Bővebben »


 
A kornyeke.hu oldal működése érdekében sütiket (cookie-kat) használunk adatvédelmi tájékoztatónk szerint. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát az oldalon. Rendben
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném
mégsem