Magyarországi látnivalók, szállások, programok

 

Az úticél és környéke
egy helyen!

« Összes magyarországi látnivaló blog

Csobbanj a nyárba! - Magyarország legjobb strandjai

2023.06.20.
Minden évben, amikor elérkezik a nyári szünet s vele együtt az igazi jó idő, a hazai strandokon egymás után nyílnak meg a kültéri medencék is. Így most már nemcsak beltéren, hanem a szabadban is felfrissülhetünk a kánikulában, a medencék partjainál pedig élvezhetjük a napsugarakat melegét.

A számtalan vízi és szárazföldi élményelem, a lángos, a fagyi és más finom falatok, valamint a fürdőzéssel és mókával teli nap igazi kikapcsolódást nyújt az egész családnak.

Mai cikkünkben, a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük Magyarország legjobb strandjait, melyeket mindenképpen érdemes felkeresni a nyári vakáció alatt.

Hungarospa - Európa Legnagyobb Fürdőkomplexuma  Hajdúszoboszló

Hungarospa - Európa Legnagyobb Fürdőkomplexuma

Hungarospa - Európa Legnagyobb Fürdőkomplexuma

A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, mely a következő szolgáltatásokkal várja a vendégeket: Gyógyfürdő, strand, Aquapark, Prémium Zóna, Aqua-Palace Élményfürdő, Hungarospa Thermal Hotel***, Thermal Camping, Thermal Tourist Utazási Iroda

Az Aqua-Palace vízipalota egyedi fürdőélményeket nyújt a család apraja- nagyja számára. Különböző korokat és helyszíneket megidéző exkluzív élménymedencék, baba- és családi medencék, szörf és sok-sok wellness, fitness szolgáltatás várja látogatókat.

A világhírű hajdúszoboszlói gyógyvíz és a több évtizedes gyógyászati tapasztalat a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben garantálja a betegek fájdalmainak enyhülését. A gyógyfürdő reumatológus orvosai beutaló és várólista nélkül írják fel a gyógykezeléseket. Az OEP által tám ... Bővebben »

Zalakarosi Fürdő  Zalakaros

Zalakarosi Fürdő

Zalakarosi Fürdő

Generációk óta a családok kedvelt fürdője vagyunk. Nálunk kisgyerekre, nagygyerekre, szülőkre, nagyszülőkre is ezernyi élmény vár! Izgalmas vízi kalandok, szélsebes csúszdázás, frissítő-nyugtató-gyógyító kezelések és gyógyvizünk éltető ereje – egy helyen az aktív kikapcsolódás és a nyugalom szigete.

ÉLMÉNYFÜRDŐ
Ez az a hely, ahol a család minden tagja jól érzi magát, mindenki megtalálja a maga kedvenc programját és élvezheti a pancsolás örömeit! Élményfürdőnkben nem csak beltéri, hanem télen is kellemes hőmérsékletű kültéri medence is várja az ide látogató vízkedvelőket.

Bízza rá magát a minden irányból feltörő vízsugarakra és tapasztalja meg a víz éltető, frissítő erejét. A több mint 20 féle vízi attrakciót felsorakoztató medence komplexumunk minden korosztály számára kell ... Bővebben »

Bükfürdő Thermal & Spa  Bük

Bükfürdő Thermal & Spa

Bükfürdő Thermal & Spa

Van egy csodálatos hely Nyugat-Dunántúlon, ahol minden korosztályt tökéletes kikapcsolódás vár.

Bük óriási gazdagságra lelt, amikor határában meleg vizet találtak. 1965-ben gyógyvízzé minősítették az egyedi összetételű, több mint 15.000 mg/l ásványi anyag-tartalmú termálvizet, és a medencék, később a fedett fürdő építésével, majd további fejlesztésekkel Bükfürdő fokozatosan Európa-szerte ismert gyógyfürdő és gyógyhely lett.

A Bükfürdő Thermal & Spa igazi paradicsom a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyók számára. A 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkban fekvő fürdőkomplexum 34 medencével, több mint ötezer négyzetméter vízfelülettel, gyógy-, strand- és élményfürdővel, modern szaunavilággal és Medical Wellness részleggel, elismert gyógyászati részleggel, kempingge ... Bővebben »

Sárvári Gyógy-, és Wellnessfürdő  Sárvár

Sárvári Gyógy-, és Wellnessfürdő

Sárvári Gyógy-, és Wellnessfürdő

Családi élményfürdő
Egy hely, ahol a család apraja-nagyja jól érzi magát! Az új családi élményfürdőt tágas folyosó köti össze a gyógyfürdő szárnnyal. Itt már a legkisebbek is zavartalanul élvezhetik a pancsolás örömeit az év minden napján!

Itt mindenki kedvére válogathat a különböző méretű és meredekségű csúszdák, családi és gyermekmedencék közül. A legidillibb dél-tengeri hangulatot idéző 5.000 m2-es épület csupa kaland:
- hullámmedence
- játékokkal teli bébimedence babacsúszdával,
- közvetlen mellette egy óriás jacuzzi, innen a szülők szemmel tarthatják a gyerekmedencéket
- csúszdákkal, viziágyukkal, spriccelőkapuval tarkított gyermekmedence
- széles családi csúszda* - a közös élményért
- zöld csőcsúszda* nem csak gyerekeknek
- 3 óriáscsúszda* tekergőzik az ... Bővebben »

Napfényfürdő Aquapolis Wellness-, Gyógy- és Élményfürdő  Szeged

Napfényfürdő Aquapolis Wellness-, Gyógy- és Élményfürdő

Napfényfürdő Aquapolis Wellness-, Gyógy- és Élményfürdő

A négy évszakos vízi város 4400 m2 vízfelülettel, Európa leghosszabb, éves üzemelésű vízi csúszdájával várja vendégeit Szegeden, ahol a fürdőkomplexumon belül minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.

A létesítmény legattraktívabb elemei a lifttel megközelíthető 30 méter magas toronyból induló 223 és 272 m hosszú, zárt óriáscsúszdák. 13 csúszda összesen 1000 méter hosszan biztosítja a csúszás örömét a kalandkedvelőknek. Ne hagyja ki a páratlan élményét annak, hogy a 30 m magas csúszdatoronyból 360°-os panorámaképet kaphat Szeged városáról.

A 0-6 éves korosztály számára alacsony vízmélységű medenceterület került kialakításra. A kültéri wellness medence, a sodrófolyosók, pezsgőágyak, zuhatagok felejthetetlen szórakozást és kikapcsolódást nyújtanak m ... Bővebben »

Gyulai Várfürdő és Aquapalota  Gyula

Gyulai Várfürdő és Aquapalota

Gyulai Várfürdő és Aquapalota

A Gyulai Várfürdő több évtizedes múltra tekint vissza. A gyógyvizéről híres fürdőben alkalom nyílik bizonyos megbetegedések - főként ízületi bántalmak - természetes kezelésére, strandolásra és teljes körű wellness szolgáltatás igénybe vételére.

Termálvizes medencékben akár kint a szabadban, akár fedett helyen élvezhető a gyógyvíz jótékony hatása.

A strandolás igazi élményét a hullám medencében, vagy a csúszdás medencében is meg lehet tapasztalni. A gyermekek részére különálló gyermek vízi paradicsom áll rendelkezésre.

Kiváló adottságú 50 méteres medence a sportúszás szerelmeseinek a kedvelt helyszíne. A 25 méteres fedett medence kiválóan alkalmas úszásoktatásra.

Wellness és szauna park a feltöltődés teljes palettáját kínálja vendégek részére. 6 különböző szauna, felöntések ... Bővebben »

Aquaticum Debrecen Strand  Debrecen

Aquaticum Debrecen Strand

Aquaticum Debrecen Strand

A debreceni Nagyerdő csodálatos természeti környezetében található szálloda- és fürdőkomplexum, különleges stranddal, termálfürdővel, fedett mediterrán élményfürdővel várja a regenerálódni, gyógyulni és kikapcsolódni vágyókat. A nyugodt pihenést és a különféle vizes élmények, a szállodánkból közvetlen átjárással elérhető wellness-sziget és szaunavilág, valamint a fürdőt körülvevő rekreációs övezet garantálja.

A hullámzó vízfelületek, a vízesések, növényfalak és a vízfátyolok fogják össze és teszik folyton változó, csillogó, az erdő fáit visszatükröződő élményközponttá a strandot, ahol 5700 négyzetméteres vízfelület és 15 medence várja majd a fürdőzőket. Emellett néhány élményhelyszínt megemlítve: 12 méter magas napozóterasz, külön gyermekvilág, korosztályos medencék, sport-, kaland-... Bővebben »

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő  Kehidakustány

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, Strandfürdő

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, Strandfürdő

Anya, apa, az apróságok és a nagyszülők – a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőben egész évben bárki megtalálja a kedvére valót!

A Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő 2.400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével, 94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36 °C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel, pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel várja kedves Vendégeit!

Élményfürdő
A fedett háromszintes Élményfürdő egész évben garantált kikapcsolódás a család minden tagjának.
A nagyobbak kedvence a 94 méter hosszú beltéri óriás csúszda fény- és hangeffektekkel, a kisebbek pedig szinte ki sem jönnek a sodrómedencéből, Apa és Anya pedig a pezsgőfürdőbe lazítanak óráka ... Bővebben »

AquaLand Termál- és Élményfürdő  Ráckeve

AquaLand Termál- és Élményfürdő

AquaLand Termál- és Élményfürdő

A Csepel-sziget élményszigete a termálvíz egész éves ölelésében. Aqua Land Ráckeve - Élmény minden cseppjében!

Az Aqua Land komplexuma, közel 5 hektáros területen, kültéren és beltéren egyaránt biztosítja a termálvíz és a gyógyvíz adta élményeket Vendégei számára. Egyes részlegeink állandó, más részlegeink időszakos üzemeltetésével biztosítjuk az évszaknak megfelelő komplex, gyógyító wellnessélményeket.

AQUA - LAND SPA Fedett fürdőnk és kapcsolódó részlegeink egész évben látogathatók. A feszített víztükrű négysávos úszómedence az úszásoktatás és a gyógyúszás helyszínei, míg 38 °C-os gyógyvizes ülőmedencénkben a tangentoros kezelés, a vízköpők és a buzgárok teszik egyedülálló élménnyé a fürdőzést. 2018. decemberében átadtuk családi élménymedencénket, amely 30-33°C hőmérsékletéve ... Bővebben »

Barack Thermal Resort  Tiszakécske

Barack Thermal Resort

Barack Thermal Resort

Gyógyulás, pihenés, feltöltődés és kikapcsolódás minden korosztály számára, egy helyen. Ráadásul otthonos környezetben, ami szinte a védjegyünké vált az évek során, hiszen a fürdő 35 éve családi vállalkozásként üzemel.

Fürdőnk a Tisza legszebb kanyarulatában, barátságos gyógyhely szívében található, és a legnagyobb vonzereje, hogy 1500 négyzetméternyi vízfelülete mindenkinek kínálni tud valamit. Az idősebbeknek pihenést és gyógyulást, a gyerekeknek csúszdás és csobbanós izgalmakat. Mindenki másnak aktivitást, relaxálást, feltöltődést 10 medencével, 25 méteres úszómedencével, sokoldalú szanuavilággal, különleges pihenőterekkel, játszóterekkel, színvonalas gyógykezelésekkel, lágy gyógyvízzel.

Télen a szabadban gőzölgő vízben élvezhetjük a didergős napokat, nyáron pedig valódi beach ha ... Bővebben »

RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő  Győr

RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő

RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő

A világ első 7 tengeri csillagos Vízi Élményparkja!

Győr városának egyik legszebb, frekventált részén található a Rába Quelle Fürdő. A Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál kialakult félsziget ad otthont a csodálatos kilátással büszkélkedő létesítménynek.

A helyszín persze nem véletlen, hiszen már a 30-as években is kedvelt fürdőhely volt itt. Az egykori strandfürdőt 1931-ben építették Hajós Alfréd tervei alapján, kiaknázva a már a középkorban is ismert és kedvelt győri gyógyvíz lelőhelyének adottságait.

A 2023. júniusában átadott élménypark minden szegletében tisztelgünk a magyar feltalálók előtt. A 32 m magas csúszdatorony Jedlik Ányos szódaszifonjával készen áll arra, hogy Győr új jelképévé váljon, akárcsak Párizsban az Eiffel-torony.

Szent-Györgyi Albert vagy a ... Bővebben »

Gyémánt Fürdő - A családi víziparadicsom  Tatabánya

Gyémánt Fürdő - A családi víziparadicsom

Gyémánt Fürdő - A családi víziparadicsom

Magyarország családbarát élményfürdője 2009 májusában nyitotta meg kapuit, az 1920 óta üzemelő Cseri strand átalakítása után. A Budapesttől mindössze 45 percnyi távolságra található tatabányai Gyémánt Fürdő területének és szolgáltatásainak kialakítása, működése során a legfontosabb szempont, hogy a család valamennyi tagja jól érezze magát. Kiemelt figyelmet fordítunk a kisgyermekek és szüleik gondtalan kikapcsolódására.

Amit kínálunk:
- Élményfürdő
Egész évben nyitva tartó fürdőkomplexumot, ahol a család minden tagja megtalálja, amire vágyik. Beltéren 8 medence- köztük télen is
használható kiúszós medence, vízesés, sodró folyosó, pezsgőfürdő, gyerekmedence várja vendégeinket. A vízi attrakciók, csúszdák mellett játszóház nyújt szárazföldi élményeket a legkisebbeknek.
- Stran ... Bővebben »

Parkfürdő  Nyíregyháza

Parkfürdő

Parkfürdő

Parkfürdő - a jó strand!

Nyíregyháza varázslatos üdülőterületén, Sóstógyógyfürdőn kínál élményeket a Parkfürdő, mely kimagasló szolgáltatási színvonalának köszönhetően az elérhető legmagasabb, 5 csillagos minősítéssel rendelkező strand.

A szabadtéri Parkfürdő a nyári szezonban várja a látogatókat, míg a közvetlenül mellette található Aquarius Élményfürdő az év minden napján. A két fürdő különlegessége, hogy nyáron egy belépőjeggyel látogathatók. A belépőjegy megváltásával a fedett élményfürdő és a Parkfürdő minden medencéje, minden csúszdája korlátlanul használható egész nap!

Az országosan is egyedülálló növénykultúrával rendelkező Parkfürdőben gyermek medence, sodrófolyosó, zuhatag, több nagysebességű óriáscsúszda és fantasztikus uszoda kínálnak élményeket, a gyógyvizes medencék ... Bővebben »

Brigetio Gyógyfürdő  Komárom

Brigetio Gyógyfürdő

Brigetio Gyógyfürdő

A legutóbbi helyi ásatások bizonysága szerint Komáromban, már a rómaiak idejében is virágzott a fürdőkultúra. Hogy Brigetio lakói ismerték-e a föld rejtette gyógyító kincset, még nem tudjuk, de arról vannak ismereteink, hogy a rómaiak ízületi gyulladásaikat és reuma okozta panaszaikat termálvizekkel enyhítették. A fürdő a társas élet és a kikapcsolódás egyik fontos helyszíne volt. Így van ez ma is: jöjjön és gyógyuljon, pihenjen töltődjön fel nálunk!

Az erődök városának, Komáromnak egyik legnagyobb vonzereje a kiváló minőségű gyógyvize. A Brigetio Gyógyfürdő a város szívében helyezkedik el. A 62 Celsius fokos víz, melyet 1967-ben gyógyvízzé nyilvánítottak közel 50 éve szolgálja vendégeink gyógyulását, kikapcsolódását.

A fürdőben működő egységek (nyári strandfürdő, uszoda, termálviz ... Bővebben »

Dagály Gyógyfürdő, Strandfürdő és Uszoda  Budapest

Dagály Gyógyfürdő, Strandfürdő és Uszoda, Medencék

Dagály Gyógyfürdő, Strandfürdő és Uszoda, Medencék

A Duna partján található strandot 1948-ban alapították az Árpád híd északi oldalán, amely sokáig Szabadság Strandfürdő néven működött.
A Dagály ma a pesti oldal legnagyobb területű strandfürdője. 1970-ben a fürdő elnyerte a gyógyfürdő státuszt.

Jelenleg 8 különböző formájú és hőmérsékletű medence található a kellemes, festői környezetben, dunai panorámával.

A 4 modern vízszűrő-forgató berendezéssel ellátott medence gyermek-, termál-, ülő-, élmény- és oktatómedenceként üzemel. Az élménymedence számos élményelemmel – pl. sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók – várja a fürdeni vágyóknak.

Medencék:

- 50 m-es nyitott úszómedence: 24–27 °C
- 25 m-es nyitott úszómedence: téli időszakban sáto ... Bővebben »


 
A kornyeke.hu oldal működése érdekében sütiket (cookie-kat) használunk adatvédelmi tájékoztatónk szerint. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát az oldalon. Rendben
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném
mégsem